Lazer Epilasyon

Lazer (Laser) sözcüğünün açılımı ‘Light Amplification by stimulated Emission of Radiation’ dır. Yani, ‘‘Radyasyonun uyarılmış emisyonu ile ışığın güçlendirilmesi’ anlamına gelen Lazer , tıbbi olarak bir çok faaliyet alanında güvenle kullanılmaktadır. Lazer epilasyon yöntemi istenilmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için en hızlı ve güvenilir bir yöntemdir. Soğutma sistemli lazer teknikleri ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

Lazer Epilasyon 1.Aşama Ciltle temas başlayınca soğuma da başlar.

Lazer Epilasyon 2.Aşama Lazer, hedef bölgeyi (Kıl kökünü) önceden ısıtır.

Lazer Epilasyon 3.Aşama Lazerin ısıttığı hedef bölgede yoğunlaşarak hedef bölgedeki ısıyı daha da arttırarak daha etkili bir sonuç elde edilir.

Hangi Bölgelere Uygulanır

Vücudumuzun her bölgesinde lazer epilasyon uygulaması güvenle yapılabilmektedir. Yüz, boyun, ense, kulaklar, kollar, koltukaltı, bacak, göbek, kalça, genital bölge, sırt, omuzlar, göğüs, meme, ve bikini bölgesi gibi hassas olan kısımlarda da kullanılmaktadır.

Seans Sayısı ve Aralıkları

Kıl özelliklerine bağlı olarak 6 ila 12 seansa kadar uzayabilir. Seans aralıkları yüz bölgesi için 3 ila 4 hafta, kol bacaklar ve sırt bölgesi için seans aralığı 6 ila 8 hafta , genital alan ve koltuk altı için ise 4 ila 6 haftadır.

Lazer İşleminden Sonra İşlem Bölgesindeki Tüylerin Durumu

İnsan vücudunda ki kıllar, farklı evrelerde bulunur ve farklı evrelerde büyür. Bu evrelerden sadece anagen evrede kıl kökü tam olarak yakılabilmektedir. İnsan vücudunda ki kılların sadece %20’ si aynı anda bu evrede bulunur ve bu evrede bulunan kılların tamamına yakını lazer atışı ile yanabilmektedir. Yani bir seansta %20 azalma sağlanabilmekte. Diğer seansın gerçekleşebilmesi için kılların, vücudun farklı bölgelerine göre 21 gün ile iki ay arasında anagen evresine ulaşması ve işlemin tekrarlanması gerekmektedir. Uygulama yapılan bölgede ki tüyler işlemden sonra 3 gün içerisinde yavaş yavaş çıkmaya başlar ve dökülür. Dökülme meydana geldikden sonra ilgili bölgede bir süre tüy çıkmaz. Yani tüylerin çıkmaya başladığı zaman seans zamanı gelmiştir.

Lazer Epilasyon Yan Etkileri

Yan Etkileri

Lazer epilasyon uygulaması esnasında bazı yan etkiler oluşabilir. Örneğin, lazer uygulaması yapılan bölgede kaşıntı, kızarıklık, şişme gibi etkiler olabilmektedir. Bunlar kıl köklerinin, enerjiden etkilendiğini gösteren hafif kabartılar ve kızarıklıklar gibi yan etkilerdir.

Diğer bir yan etki ise yanma hissidir. Cilt üzerinde, birkaç saat içerisinde geçmek üzere hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu durum kısa bir süre içerisinde kaybolacaktır. Bu yan etkiler geçicidir ve genellikle 3-4 gün içerisinde geçmektedir.

Küçük yan etkiler dışında, dikkat edilmesi gereken nokta, cilt yapınıza uygun lazer epilasyon cihazlarının kullanılmasıdır. Aksi halde basit lekelenmeler ve kızarıklıklar dışında deri üzerinde renk değişimleri meydana gelebilir veya öngörülemeyen başka yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapılmaz ise, lazer epilasyon sonrası kalıcı iz ve lekelenme riski yüksek olabilir. Genel olarak kurallara uygun lazer epilasyon uygulamasının kalıcı bir yan etkisinin şu ana kadar saptanmadığı belirtilmektedir.

Lazer Epilasyon Sonrası Ne Yapılmalıdır

Kişi lazer epilasyon uygulamasından hemen sonra ılık duş alabilir, cildi tahriş edecek kese ve peeling işleminden 1 hafta süreyle uzak durmalıdır. İşlem sonrasında güneşe çıkmaktan sakınmalısınız. Bu nedenle tedavi süresince güneşten sakınmak tavsiye edilir.

Lazer epilasyon sonrası dökülmeyen kıllar kesinlikle iplik, cımbız, ağda, epilatör ve benzeri yöntemlerle alınmamalıdır. İki seans arasında çıkan kıllar makasla kesilebilir veya jiletle temizlenebilir. Lazer işlemlerinden sonra koruyucu olarak bir takım kremler kullanılmalıdır, güneş kremi gibi.

Lazer Epilasyon Sonrası